مقالات
زوایای پیدا و پنهان الکسا؛ سیستم رتبه بندی وب سایت ها
دوشنبه، ۲۴ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه: حدود 5 دقیقه


اگر یک وب سایت و یا یک فروشگاه اینترنتی دارید بیشک همه تلاشتان را کردهاید (یا حداقل در حال تلاشید) تا گوگل لینک صفحات وب سایت شما در صفحه اول نمایش دهد. حتما برای این که ببینید چقدر در این امر موفق بودهاید به الکسا هم مراجعه کردهاید.
الکسا وب سایتی است که رتبه سایت شما در کشور خودتان و همچنین در جهان را نمایش میدهد و اتفاقا به شدت مورد توجه ایرانیان است. مسئله اینجاست که الکسا چطور این رتبه بندی را انجام میدهد و اینکه چقدر آمارها و ارقام الکسا قابل اعتماد است. با سایت ساز و فروشگاه ساز سی می پلاس همراه باشید تا زوایای پیدا و پنهان الکسا را با هم بررسی کنیم.
الکسا چیست
الکسا در اصل یکی از شرکتهای زیر مجموعه آمازون است که با هدف تحلیل رفتار کاربران در وب سایت فعالیت دارد. کافی است وارد وب سایت alexa.com/siteinfo شوید و آدرس وب سایت خود را وارد کنید. حالا الکسا برای شما اطلاعات زیر را نمایش میدهد:
- رتبه الکسا (به عنوان مهمترین اطلاعات). این قلم داده شامل رتبه الکسا در کشور اصلی و همچنین به صورت جهانی است.
- کشورهایی که وب سایت شما از آن بازدید کننده دارد به همراه درصد بازدید
- درصد کاربران وب سایت شما که از سمت گوگل وارد سایت شدهاند
- کلمات کلیدی که کاربران با سرچ آنها وارد سایت شما شدهاند
- منابعی که کاربران از طریق آن وارد وب سایت شما شدهاند
- وب سایتهایی که کاربران قبل آمدن به وب سایت شما چک کردهاند
- وب سایتهایی که کاربرانی مشابه با کاربران شما دارند
- و...

الکسا؛ سیستم رتبه بندی سایت
الکسا چطور وب سایتها را رتبه بندی میکند
الکسا معیارها و فاکتورهای زیادی برای رتبه بندی وب سایتها دارد که از جمله این فاکتورها میتوانیم به تعداد کاربرانی که از وب سایت شما بازدید کردهاند (البته بازدید واحد)، میزان ماندگاری کاربر در وب سایت شما و... اشاره کنیم. الکسا با بررسی رفتار سه ماهه اخیر کاربران در وب سایت شما رتبهبندی را انجام میدهد.
مسئله اینجاست که اطلاعات وب سایت تنها در دسترس صاحبان آن قرار دارد اما چطور الکسا میتواند این طالاعات را به دست بیاورد؟
درواقع الکسا تنها اطلاعات کاربرانی را بررسی میکند که تولبار الکسا را نصب کردهاند!
الکسا چقدر قابل اعتماد است
1- جامعه آماری محدود
همانطور که توضیح دادیم تنها اطلاعاتی که الکسا در اختیار دارد، اطلاعات و رفتار کاربرانی است که تولبار الکسا را روی مرورگر خود نصب کردهاند. بنابراین جامعه آماری الکسا بسیار محدود است زیرا تنها افراد معدودی از این تولبار روی مرورگر خودشان استفاده میکنند.
ترفند: حتما برای بهبود رتبه الکسا روی سیستم خودتان و همه همکارانتان تولبار الکسا را نصب کنید.
ترفند: حتما برای بهبود رتبه الکسا روی سیستم خودتان و همه همکارانتان تولبار الکسا را نصب کنید.
2- مشت نمونه خرخوار
بیشتر گفته میشد که الکسا هر کاربری که تولبار الکسا را روی مرورگر خود نصب کرده است را مانند 1000 کاربر در نظر میگیرد و رفتارش این کاربر را در رتبه بندی وب سایت اعمال میکند. حالا نمیدانیم که آیا این رقم و نسبت همچنان وجود دارد یا نه اما به هر ترتیب نشان میدهد که الکسا آنقدرها هم قابل اعتماد نیست.
بنابراین اگر مدیر وب سایتی هستید و میخواهید برای بهبود وب سایت خود رفتار کاربران را آنالیز کنید، بهتر است به سراغ ابزارهای حرفه در این زمینه بروید، ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل وب مستر تولز.
3- الکسا به سادگی گول میخورد
چندین روش مختلف غیرقانونی وجود دارد که از طریق آن میتوان رتبه الکسا را به سرعت و به صورت غیر واقعی بهتر کرد. برای نمونه سادهترین راه طراحی تولبار وب سایت و تشویق کاربران به نصب آن روی مرورگرشان است. این روش غیر قانونی است زیرا در کنار تولبار وب سایت به صورت ناخواسته تولبار الکسا هم روی مرورگر کاربر قرار میگیرد و به همین سادگی آمارهای الکسا به هم میریزد.
با همه این اوصاف الکسا تنها راهی ساده و سریع برای اطلاع از وضعیت کلی وب سایت است.
رتبه الکسا چقدر اهمیت دارد
با این وجود که الکسا چندان دقیق نیست، در ایران به رتبه الکسا توجه زیادی میشود. مخصوصا افرادی که در نظر دارند در یک وب سایت هزینه تبلیغاتی بپردازند حتما رتبه الکسا وب سایت را چک میکنند. اگر شما هم جز این دسته افراد هستید باید بدانید که رتبه الکسا وب سایت تنها اطلاعات اولیهای از وب سایت را مشخص میکنند. بنابراین بهتر است ابتدا هزینهای کم برای تست تبلیغات در هر وب سایتی در نظر بگیرید. سپس در صورتی که نتیجه خوبی دریافت کردید تبلیغات را ادامه دهید.